lördag 13 oktober 2012

FÄRSK PASTA MED SKRÄDMJÖL

Färsk pasta är jättegott! Och mättar längre än vanlig köpt pasta... Det här receptet har jag provat mig fram till, blir lite matigare, men smakar inte "trä" ! Har man ingen egen pastamaskin så kan man kavla som vanligt, det tar lite längre tid, men det funkar!





  • 4 normalstora ägg
  • 1 dl skrädmjöl
  • 4 dl  vetemjöl (jag använder Kungsörnen)



Kör allt i matberedare tills det blir lagom grynigt (se bild nedan).
Töm sedan upp det på bänk eller bakskiva och knåda ihop till en fin och jämn boll.
Låt vila åtminstone en halvtimme om ska användas samm
a dag.
Annars lägg den i kylen om du ska ha den dagen efter.
Dela den i lagom stora bitar och kavla ut i pastamaskinen till önskad storlek och modell av pasta.
Låt se'n allt sjuda ca 3 minuter i rikligt med kokande och saltat vatten.

Lycka till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar