tisdag 30 oktober 2012

Mina kalljästa grovisar

5Nu har jag experimenterat igen , vilket ha resulterat i 2 olika sorters frallor!
Det blir 12-15 st och ska gräddas på falsen strax under mitten i 250 grader ca 10 minuter.
Här kommer receptet  :

1 pkt jäst
4 dl kall mjölk
0.5 dl olja
1tsk salt
1 msk socker
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl skrädmjöl
8dl kungsörnens vetemjöl

Smula ner jästen i degbunken ( jag kör assistenten ).
Häll på den kalla mjölken och kör tills jästen löst sig.
Töm i olja, socker , salt och det grova mjölet.
Töm på mjölet lite i taget och kör tills det blir en jämn och fin deg.
Låt jäsa i degbunken i en timme.
Baka ut till frallor och jäs på plåten ytterligare en halvtimme.
Pensla med mjölk och dofta grahamsmjöl över.
Grädda!
Låt svalna under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar