torsdag 13 december 2012

Hemgjord kebab

Av en slump ramlade jag på det här receptet hos kryddburken.se , när jag letade annat recept. Jag var ju förstås tvungen att testa om det fungerade - och det gjorde det! Det man kanske bör tänka på är att krydda lite sparsamt med saltet... Lättare att salta när man steker varsamt på det i pannan sedan.

1200 g färs ( jag använde enbart nötfärs , men i orginalreceptet är det både nöt och fläsk)
2 msk potatismjöl
Krydda efter behag ( jag använde salt , svartpeppar och persillade)

Blanda färs, potatismjöl och kryddor väl. Forma till en ca 8 cm tjock hård rulle. Rulla in den i dubbel aluminiumfolie och lägg på en plåt. Stäng inte ändarna utan att köttsaften kan rinna ut. Stek i mitten på 100 grader i 3 timmar. Stäng av och låt stå inne på eftervärmen en timme. Kyl.
Hyvla eller skiva tunt , värm försiktigt i stekpanna.

2 kommentarer:

  1. Vad för sås är det då ? Recept?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har använt mig av meze (creme fraiche går lika bra ) , som jag kryddat med persillade , gratängkrydda med cheddar ( båda köpta hos Borgeby Kryddgård.se ). Salt och ketchup efter behag. En gnutta socker för balansens skull. Smaka av!
      Jag har inga exakt mått , smaken är ju så olika. Den här såsen är också god till fredags /lördagsmyset och skivade grönsaker!
      Lycka till! / Marie-Louise

      Radera