fredag 15 februari 2013

Hemgjord pizza

Vi festade till det på allahjärtanskvällen med hembakta mini-pizzor där Grynen fick välja sin fyllning.
Så här såg dom ut innan de åkte in på min pyttelilla steksten inne i spisen.
Med steksten blir smaken som från pizzeria :-) .
Enda nackdelen är att det tar så väldigt lång tid att steka dom, eftersom jag bara kan steka en minipizza åt gången.
Men gott blir det !
Leilas pizzarecept är dessutom väldigt gott. Lyckas varje gång.

Ha det gött <3

Grundreceptet är hämtar ur Leilas underbara bok " one more slice"
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt ( jag ha använt vanlig)
2 msk olivolja
1 dl durumvetemjöl
5,5-6 dl vetemjöl special

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker , flingsalt och olivolja.

2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i ca 10 minuter tills  den är elastisk.

3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 mun.

4. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.

6. Smaksätt med valfri fyllning.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.

Jag gjorde minipizzor och gräddade på steksten - de blir som pizzeria !! Gött !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar