onsdag 27 mars 2013

Mandelkransar med Nutellasmörkräm

Underbart goda kakor om man tycker om mandelsmak!  Blir lite småseg i konsistensen med smaskig smörkräm på. Mums!! Går att frysa.

400 g  riven mandelmassa
2 äggvitor ( ca 60-65 g )

Blanda noga till en jämn och fin smet. Spritsa ut kransar på bakplåtspappersklädd plåt , i storlek som femkronor ungefär.
Grädda i mitten på 175 grader tills de börjar få färg. De ska va ganska ljusa ! Låt dom svalna på plåten och lossa dom . Spritsa på smörkräm och sedan smält lite avsvalnad choklad. Till Nutellakransarna använde jag vit choklad.

NUTELLA-SMÖRKRÄM
(receptet på den här smörkrämen har jag hittat hos "mammas tårtor" på nätet )

200 g SMÖR
1 brk Nutella
2 äggulor
2 dl florsocker

Gör såhär:

Vispa smöret i 20 minuter på låg hastighet.
Tillsätt äggulorna och florsocker och vispa i 5 minuter till på hög hastighet.
Lägg sedan i nutellan och vispa ytterligare 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar