söndag 24 mars 2013

Saftiga äppel-rågisar

Det här receptet experimenterade  jag fram häromkvällen. Tanken var att det skulle bli grova frallor så att man håller sig mätt ett tag, samtidigt som de är saftiga. Och resultatet blev så bra att det får en plats i min blogg. Varsågoda , här kommer receptet!!

50 g jäst
1 tsk salt
2 msk socker
100 SMÖR
4 dl vatten
1 dl solroskärnor
1 rivet äpple ( ca 1 dl )
2 dl fint rågmjöl
8 - 9 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke.

2. Smält smör och ha i vattnet. Värm till 37 grader.
Häll över jästen och rör till det löst sig.

3. Blanda ner salt och socker och rör om.

4. Häll i solroskärnor , äpple och rågmjöl. Rör om till jämn smet.
Ha i vetemjöl , lite i taget tills degen är slät och fin. Arbeta den inte för mycket.

5. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.

6. Baka ut 15 frallor och låt jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt en halvtimme.

7. Grädda mitt i ugnen på 250 grader ca 10-15 minuter, tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar