söndag 31 mars 2013

Snabb kavring

Det här receptet har jag hämtat ur tidningen " Hembakat" , det är väldigt lätt att baka och saftigt och gott i flera dagar!

8 dl  rågsikt
4 dl vetemjöl special
2 rågade msk bikarbonat
1 tsk salt
6 dl filmjölk
4 dl mörk sirap

Gör såhär :

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj 2 avlånga brödformar, ca 1 1/2  liter , och pudra dom med mjöl.

2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3. Blanda filmjölk och sirap och rör ner det i mjölblandningen. Rör om så att allt blandar sig.

4. Fördela smeten i formarna. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 60 minuter. Täck limporna de sista 10 - 15 minuterna så att de inte blir brända. Låt dom svalna på galler.
Limporna går att frysa , hela eller i skivor.

Ur " Hembakat 2/2013"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar