fredag 10 maj 2013

SOCKERBULLAR MED NUTELLA

De här underbara bullarna fann jag receptet på i nyaste numret av Hembakat! Och i vanlig ordning så har jag förstås testat att göra dom med vaniljkräm också - precis lika gott!!
Fluffiga bullar som smälter i munnen och som fick 5 barntummar-upp i betyg!!

  • 75 gr SMÖR ,smält
  • 2 1/2 dl ljummen mjölk
  • 25 g jäst
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ägg
  • 7-8 dl vetemjöl

FYLLNING:
2 dl hasselnötskräm

( eller vaniljkräm )

GARNERING :
smält SMÖR
strösocker

GÖR SÅHÄR :

  1. Blanda smör och mjölk i en bunke. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt socker,salt, kardemumma, ägg och mjölet (lite i taget). Knåda ihop allt till en smidig deg.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  3. Forma små runda bollar och tryck ett hål med lillfingret i dem. Klicka ner  lite Nutella i hålet. Nyp igen ordentligt och lägg bullarna med skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bullarna jäsa under bullarna jäsa under bakduk i 40 min. sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen 6-9 minuter.
  6. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och vänd dom i en skål med strösocker.

Om bullarna ska frysas så vänta med smör och socker tills dess att de ska serveras!

Lycka till ! / kram Marie-Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar