fredag 10 maj 2013

STRAWBERRYVELVET CUPCAKES

Orginalreceptet fann jag i nr 1/2012 Hembakat. Jag har dock experimenterat lite ! De bli saftiga och ljuvligt goda med en klick vaniljkräm inuti och spritsade med Nutella frosting.Dekorerade med ett lock av marsipan och en fin blomma på så har man enkelt en bakelse! Eller så äter man dom precis som dom är...

Till 12 normalstora behövs det här :

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1,8 dl strösocker
  • 1,8 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • röd pastafärg
  • 1 tsk vaniljsocker ( eller 1/2 tsk riktigt vaniljpulver)
  • 1 1/3 dl jordgubbsfil
  • 1 1/2 tsk vinäger (vitvin eller äppelcider går bra)
  • 1/2 tsk bikarbonat

GÖR SÅHÄR :

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och kakao i en bunke.
  2. Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke.
  3. Tillsätt ägget under vispning, sedan färgen och vanilj.
  4. Sänk hastigheten och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
  5. Blanda bikarbonat och vinäger i en liten kopp. Det ska skumma lite! Rör sedan ner det i  smeten.
  6. Fyll smeten till 3/4 delar.Använd gärna muffinsplåt om du har. Grädda mitt i ugnen ca 230 minuter. Pröva med sticka så att de är färdiga!
Låt muffinsen svalna helt innan frosting!


NUTELLAFROSTING:

300 g Philadelfia orginal
300 g Nutella

Blanda till en jämn frosting och spritsa på! Kalasgott och superenkelt!

Lycka till! / kram Marie-Louise



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar