lördag 29 juni 2013

BUDAPESTRULLE

Det här är nog  en av de godaste tårtor jag vet! Den är dessutom lätt att göra.

Receptet fann jag hos Matklubben för några år sedan och det räcker till ca 10 portioner.

ingredienser:
6 äggvitor
3 dl strösocker
4 msk marsanpulver för kokning
100 g hackade hasselnötter

till fyllningen:
5 dl grädde
2 burkar mandarinklyftor

till dekoration:
kakao eller smält choklad

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget  och vispa till en styv smet.
Blanda i nötterna och marsanpulvret.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Smörj  gärna pappret innan lite lätt med en neutral matolja - det blir lättare att lossa botten då!
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter eller tills marängen fått fin färg.
Låt marängen svalna något på plåten. Stjälp sedan upp den och dra bort bakplåtspappret.
Vispa grädden lagom fluffig och låt  mandarinerna rinna av väl. När marängen kallnat helt , bred ut grädden på den och fördela mandarinerna på grädden.
Rulla ihop till en rulle och lägg den på ett serveringsfat med  skarven neråt. Pudra kakao eller  ringla smält choklad över.

Tips : byt ut mandarinerna  mot färska hallon! Supergott!!

Lycka till  <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar