fredag 28 juni 2013

LIMPA MED SKRÄDMJÖL

Skrädmjöl är faktiskt gott i mycket bakat! Jag var ju bara tvungen testa att göra en limpa med skrädmjöl... Det blev både matigt och gott!

50 JÄST
1,5 DL LJUS BRÖDSIRAP
1 MSK SALT
5 DL LJUMMET VATTEN
50 RUMSVARMT SMÖR
1,5 DL SKRÄDMJÖL
11-12 DL VETEMJÖL
 
 
Smula jästen i degbunken. Töm på sirap salt och vatten. Kör assistenten tills jästen löst sig. Ha i smör och skrädmjöl  och kör tills jämn smet. Ha i vetemjöl lite i taget tills degen i stort sett släpper bunken.Kör den i 15 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Är det sommarvarmt ute låt jäsa lite kortare tid - jag brukar korta ner till 20 minuter då!
 
Baka ut degen till tre limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter (eller 20).
Grädda limporna på första falsen i 180 grader 25 minuter.
Lägg limporna att svalna på galler under bakduk.
 
 

 
Lycka till  <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar