onsdag 5 juni 2013

RABARBERPAJ MED SKRÄDMJÖL OCH NÖTIGT SMULTÄCKE

Rabarberpaj -mums så gott!! här har jag provat på en liten annan variant än vanlig smulpaj.
Ännu ett experiment som fick godkänt :)
Min Daniel åt två stora lass och gjorde tummen upp!
 
Varsågod - här är receptet !
 
 
PAJBOTTEN:
 
  • 2 DL VETEMJÖL
  • 1 DL SKRÄDMJÖL
  • 1/2 DL FLORSOCKER
  • 100 G SMÖR
  • 2-3 MSK VATTEN
Kör vetemjöl, skrädmjöl,florsocker och smör i matberedaren tills allt blandats. Tillsätt vattnet och kör lite till. Ta upp degen och lägg i plastpåse eller plastfolie och låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
 
 
 
 
FYLLNING:
 
 
 
  • 5 stora stjälkar rabarber ( ca 300 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 msk maizenamjöl
  • 1 tsk vanljpulver
  •  
  • Skär rabarbern i bitar. Blanda alla ingredienserna väl.
  •  
  • SMULDEG:
  •  
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl ljust muscovadosocker
  • 2 1/2 dl Start Hasselnöt
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g riktigt SMÖR i tärningar
  •  
  • Blanda alla ingredienser utom smöret väl i en bunke. Nyp sedan ihop alltihop med smöret så att det är jämnt grynigt.
  •  
  •  
  • Tryck  ut pajdegen i en pajform som är ungefär 25 cm i diameter. 
  • Fördela fyllningen jämnt, och därefter smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 40-45minuter , eller tills den är gyllenbrun.
 
 
 
 
 
 
                                  Vispad grädde eller vaniljsås är gott till!

                                   Kram     Marie-Louise 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar