tisdag 25 juni 2013

ROSA MARÄNGTÅRTA MED CHOKLADKRÄM, GRÄDDE OCH FÄRSKA JORDGUBBAR

Till midsommar blev det en enkel tårta i rosa maräng!!! Med hemkokt chokladkräm, vispad grädde och massor av färska svenska jordgubbar blev det riktigt kalasgott!



MARÄNGBOTTEN:
 
4 ÄGGVITOR
2,5 DL STRÖSOCKER
ROSA PASTA FÄRG
 
 
Vispa äggvitorna riktigt hårt med elvisp. Ha i strösockret lite i taget och vispa tills smeten är hård och blank. Färga smeten rosa!
Pensla ett bakplåtspapper med lite matolja (en neutral sort).
Fördela marängsmeten jämnt på  pappret.
Grädda  på mittenfalsen i 150 grader ca 40 minuter, eller tills den börjat få färg.
Låt marängen svalna helt innan du lossar den.
 
 
CHOKLADKRÄM:
 
2 DL MJÖLK
4 MSK VETEMJÖL
4 MSK KAKAO
2 DL FLORSOCKER
4 TSK VANILJSOCKER (eller 2 tsk vaniljpulver)
50-75 G SMÖR
4 ÄGGULOR
 
Blanda allt utom smör och äggulor i en kastrull och koka på svag värme.
Rör hela tiden tills den tjocknat.
Blanda i smöret och rör om tills det smält.
Blanda sist i äggulorna och rör om till en jämn kräm.
Låt svalna.
 
Vispa 5 DL VISPGRÄDDE.
 Rensa 1 - 2 L FÄRSKA SVENSKA JORDGUBBAR  och skiva eller skär dem i önskade bitar.
 
Dela marängbotten i två delar med en riktigt vass kniv.
Lyft över en av marängbitarna på det fat som tårtan ska serveras på.
Lägg på den vispade grädden jämnt fördelat.
Strö över jordgubbarna och ringla till sist över chokladkrämen.
Lägg den andra maränghalvan över.
 
Vill man kan man ju dekorera med somriga sockerblommor, ringla smält choklad , pudra med kakao eller ha några hela jorgubbar och kvistar med citronmeliss .
 
 
 
Chokladkrämen går att frysa om man inte vill dekorera med hela satsen.
 
 
 
 



Lycka till <3 !
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar