fredag 28 juni 2013

TÅRTBOTTEN : LIKA DELAR

Det här är ett kanonrecept på en luftig tårtbotten! Enkelt och gott ! Utan konserveringsmedel ; )



Här har jag använt en form som är 18 cm i diameter och botten blir ca 8-9 cm hög, därför kläs formen med bakplåtspapper.
 Smörj formen lätt så fastnar pappret lättare!





DET HÄR BEHÖVS:
4 ÄGG
STRÖSOCKER
VETEMJÖL
POTATISMJÖL
BAKPULVER
 
 
 
Ta tre lika stora glas och ställ bredvid varandra. Knäck äggen i första glaset. I nästa glas fyller du på med strösocker så att nivån blir lika hög som i första glaset. I tredje glaset ska både vetemjöl och potatismjöl samsas . Nivån ska totalt vara lika hög som i de andra två, men ta halva nivån med vetemjöl och halva med potatismjölet! potatismjölet gör botten luftigare.
 
 
 
 
 
 
 
Jag har smaksatt min botten med vaniljpulver. Det funkar lika bra med vaniljsocker med riktig vanilj i.
 

 
Vispa ägg och socker länge så att det blir riktigt luftigt!!! Detta är jätteviktigt för att få ett bra resultat!
Blanda under tiden mjölblandningen med 1 tsk bakpulver noga i en bunke.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten så att den blandas.
Häll över i tårtformen.
 
 

Grädda tårtbotten  i botten eller första falsen i ca 40 minuter i 175 grader. Kolla med en sticka om den är färdig! Öppna inte ugnsluckan de första 20 minuterna - då sjunker den ihop!

Låt tårtbotten svalna en liten stund innan du stjälper upp den och tar av pappret.


Tårtbotten går fin att frysa!
Vill man ha med chokladsmak så fördela kakao i glas nummer tre så att nivån blir lika hög som de andra två.
Har man essens eller arom kan man vispa ner det i sockerkakssmeten.
 
Lycka till <3
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar