fredag 19 juli 2013

JORDGUBBSSYLT

Egen jordgubbssylt är gott... Går inte att jämföra med köpt ens... Djupröd och smakrik blir den här! Kanske lite lös , men jag brukar köra några varv med stavmixern så blir sylten fin och med lite hela bär lite här och var!

1 kg rensade jordgubbar
6 dl strösocker
1 krm natriumbensoat

Varva gubbarna och strösockret i grytan. Hetta försiktigt upp och låt sedan koka under lock 10 minuter. Ta grytan från värmen och låt stå en stund . Ta bort skum som bil
dats.
Ös upp lite sylt i en kopp och blanda ut
natriumbensoatet i den. Rör sedan ner detta i grytan. OBS! Sylten ska inte kokas mer nu!
Häll upp sylten i rengjorda , varma glasburkar. Fyll så fullt det går. Skruva på locket väl och ställ sedan burkarna att svalna upp och ner. Detta gör att det bildas vacuum och det förlänger hållbarheten.
Förvaras svalt.

Så enkelt är det att få god sylt! Dessutom vet man ju vad som är i sylten man äter...

Lycka till  <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar