torsdag 8 augusti 2013

Hamburgerbröd

50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
1,2  - 1,3 l vetemjöl

Smält smöret och häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke och töm mjölkblandningen över. Rör tills det löst sig.
Tillsätt salt , socker och mjölet lite i taget.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt den jäsa undet bakduk  i 30 minuter.
Dela degen i två delar. Dela varje halva i tio bitar. Rulla dom till bollar som plattas ut lite på bakplåtspaåpersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader 10 - 12 minuter.
Låt svalna under bakduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar