lördag 1 mars 2014

Semlor

De här är nog faktiskt de godaste semlor jag ätit! Vetedegsreceptet har jag hämtat ur boken "Bullfest", fyllningen har jag prövat mej fram till själv.
Koka egen vaniljkräm och blanda med riven mandelmassa. Mängden beror ju på hur många semlor du ska ha . Smaka dej fram !

Vetedegen:

5 dl mjölk
1200 g vetemjöl
75 g jäst
5 g salt
200 g strösocker
200 g rumsvarmt SMÖR
15 g kardemumma
2 ägg

Blanda mjölken med jästen och hälften av mjölet till en jämn smet.
Låt jäsa en timme.

Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl (lättast i bakmaskin av något slag).

Forma stora eller små bullar och placera dom på en plåt.
Låt bullarna stå 5-10 minuter och platta sedan till dom en aning.
Låt dom därefter jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.

Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Låt svalna under bakduk.

Lägg på önskad mängd mandelmassefyllning och spritsa på nyvispad grädde.
Här har jag busat till det och färgat min grädde rosa med livsmedelsfärg.

Hoppas det smakar! /kram Sockertrollet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar