söndag 24 januari 2016

Hamburgare

Hallå i vinterkylan!
För någon månad sedan fick jag prova obh nordicas hamburgergrill!

Den har plats för två burgare i taget. Det följer med ett hamburgermått så att burgarna passar i maskinen.
Jag blev glatt överraskad måste jag säga! Det går fort att få färdigt, men framförallt blir de goda! Visst, det är inte riktigt som på grillen en varm sommarkväll, men det är så nära man kan komma ändå.

Blanda färsen med salt, svartpeppar och ett ägg( jag brukar ta ett ägg per ca 800 g. Rulla en stor boll köttfärssmet, lägg det i medföljande form och tryck till så blir det så fin form som på bilden ovan.
Grilla ca 3 minuter, beroende på va tjock burgaren är.
Det funkar med frysta också, men blir segare och inte riktigt lika goda.

Här serverades mina i hembakt hamburgerbröd!

Hemgjord kryddad majjo med sallad, gurka och tomat.Gott! Och godkänt av barnen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar